Trådløse høretelefoner

Sæt lyd på din hverdag med trådløse høretelefoner

Sæt lyd på din hverdag med trådløse høretelefoner

Mulighederne for at høre musik eller lydbøger, når du er på farten, har aldrig været bedre. Læs her om de smarte trådløse høretelefoner, du diskret putter i ørene for derefter at glemme alt omkring dig.

På din løbetur om morgenen eller i bussen til skole er der bare ikke noget så dejligt, som at lytte til dine yndlingsnumre eller en rigtig god podcast. At lukke øjnene og bare lytte intenst til det din smartphone afspiller. Og heldigvis har mulighederne for at få musik eller taleradio i ørene aldrig været bedre; de trådløse høretelefoner er for alvor vundet frem på markedet, og de har aldrig været mere behagelige at benytte.

Der er flere gode grunde til at få anskaffet sig de rigtige høretelefoner. Først og fremmest så bliver den lyd, dine høretelefoner kan give dig, meget bedre, end den lyd der for eksempel kommer ud af din smartphone. Dernæst så kan du med høretelefoner undgå at genere andre mennesker, når du bevæger dig rundt blandt andre folk i eksempelvis bussen eller S-toget.

Endelig giver dine høretelefoner dig mulighed for, at du kan høre din musik eller din lydbog, selvom andre folk sidder og snakker højlydt ved siden af dig. Der er meget forskel på, hvordan vi mennesker kobler af efter en lang arbejdsdag; Nogle foretrækker fuldstændig ro omkring sig, men mange slapper bedst af ved at høre deres yndlingsmusik i ørene.

 

 

Men høretelefoner kan også med fordel bruges i forbindelse med de mange streamingtjenester, der er dukket op de seneste par år. Sidder du i toget gennem Danmark, kan du på for eksempel Netflix streame din yndlingsserie, og med de rette høretelefoner, glemmer du hurtigt, hvor du er.

Vælger du tilmed at få trådløse høretelefoner, slipper du for det irriterende kabel, der går fra dine ører og ned til din smartphone.

 

Hvilke typer trådløse høretelefoner er der på markedet?

Markedet for trådløse høretelefoner er efterhånden ved at være at være lidt af en jungle at finde rundt i. Høretelefoner fås nemlig i alle prisklasser og størrelser, og der findes derfor helt sikkert også en model, der passer til dig.

Skærer vi ind til benet, findes der groft sagt tre typer høretelefoner: Dem der sidder i dit øre, dem der sidder på dit øre og dem der sidder hen over dit øre.

 

In-ear

Når du køber en smartphone, får du som regel et lille sæt høretelefoner med. Disse kaldes ørepropper eller in-ear høretelefoner, og dem propper du, som navnet antyder, ind i øret for at kunne få lyd. De er smarte at have med på tur, da de kan være i enhver lomme, og så er de meget diskrete – ingen omkring dig opdager næsten, at du lytter til musik eller gode historier.

 

On-ear

De høretelefoner der sidder på dit øre, kaldes on-ear høretelefoner, og har den fordel, at de giver en mere eksklusiv lydkvalitet og mere komfort end de små ørepropper. Ved at sidde på ørene lukkes der lidt af for andres larm, så du dermed bliver afskærmet for unødig støj.

On-ear-modellen er en del mindre end over-ear høretelefonerne, og derfor er disse høretelefoner helt perfekte til dig, der ønsker virkelig lydkvalitet og samtidig er meget på farten. Endelig har høretelefoner af denne art også den fordel, at du kan vælge en model, som andre lægger mærke til. Et par høretelefoner i en cool farve eller med et fedt logo skal nok vække opsigt, næste gang du tager bussen eller toget.

 

Over-ear

Ønsker du den absolut bedste lydkvalitet i ørene, så er det med at købe et sæt høretelefoner, der sidder hen over dit øre. Disse kaldes også for over-ear, da de dækker dit øre fuldstændig. Med sådan et par høretelefoner får du ikke bare det ypperligste inden for lydkvalitet, du får også dejlig komfort fra den skumpude, der omslutter dit øre. Denne pude sikrer, at du kan høre musik i mange timer, uden at dit øre bliver belastet af den grund.

Over-ear modellen har også den fordel, at der bliver lukket næsten fuldstændig af til din omverden, hvilket kan være en kæmpe fordel, hvis du venter et sted, hvor for eksempel en børnehave skulle ske at komme forbi. Er du træt af andres larm, kan du også gå efter et par støjreducerende høretelefoner med det smarte noise cancelling. Dette system sikrer en mere virkelighedstro lydoplevelse, da det reducerer den irriterende baggrundsstøj, der kan gøre det svært at lytte til det, man ønsker.

 

Hvorfor skal jeg vælge de trådløse høretelefoner?

Uanset om du vælger ørepropper eller de tungere høretelefoner, der dækker dine ører, så kan det være en virkelig god ide at vælge de trådløse modeller. Med trådløse høretelefoner får du nemlig 100 procent frihed, når du gerne vil blæses igennem på løbeturen eller slappe af til en spændende lydbog. Dermed undgår du som sagt også at skulle kæmpe unødigt med et kabel, der tit sidder i vejen.

Den trådløse forbindelse sikrer du med en Bluetooth-forbindelse. Du kobler dermed dine trådløse høretelefoner på din smartphone, tablet eller din computer.

Når du hører musik i dine trådløse høretelefoner, skal lyden komprimeres for at nå op til dine ører. Det giver en lidt dårligere lydkvalitet, men på en del modeller har fabrikanterne gjort det så smart, at du kan vælge mellem at bruge et kabel eller den trådløse forbindelse. Dermed er din musik eller podcast sikret, også den dag dine høretelefoner løber tør for strøm.

Trådløse høretelefoner skal jævnligt lades op for at kunne fungere. Til gengæld er de helt perfekte, når du vil bevæge dig rundt i dit hus eller din have, mens du hører musik, lydbøger eller podcasts.

 

 

Hvad betyder begrebet true wireless?

Begrebet true wireless betyder, at dine ørepropper er 100 procent trådløse. De er altså ikke forbundet til for eksempel din smartphone med nogen kabler overhovedet. Da de som nævnt er total kabelfri er både mikrofon, kontrolpanel og batterier bygget ind i ørepropperne. Når true wireless begrebet overhovet er nødvendigt at forholde sig til, så er det fordi, du også kan få trådløse høretelefoner, hvor ørepropperne er batteridrevne men stadig forbundet til hinanden med et kabel imellem hver side. Nogle høretelefoner har også en bøjle, der går bagom din nakke.

 

Hvilke trådløse høretelefoner finder jeg på markedet?

Enhver hightech virksomhed med respekt for sig selv har efterhånden et velassorteret sortiment af trådløse høretelefoner, der bare venter på at gøre din hverdag lidt sjovere.

Nedenfor kan du læse lidt om de mest populære ørepropper, du kan finde på markedet i 2020. Alle modellerne er true wireless.

 

AirPods – Apple

Hører du til de mange, der hører musik på din smartphone, kan du lige så godt indstille dig på en fremtid, hvor det foregår trådløst – i hvert fald hvis du benytter dig af en iPhone. Hos Apple har man droppet det såkaldte 3mm jackstik på sine mobiler, og det betyder, at har du en iPhone 7 eller nyere, skal du have en adapter til strømstikket, også kaldet lightning-stikket, hvis du vil benytte dine ørepropper med kabel.

I stedet kan du benytte Apples trådløse AirPods via Bluetooth. Disse følger ikke med, når du køber en iPhone, men de kan købes som tilbehør (til en relativt høj pris).

Rygterne vil vide, at Apple i 2021 helt dropper deres lightning-stik på de kommende modeller, og dermed skal din iPhone fremover oplades trådløst. Vil du høre musik på den, foregår det altså også uden et kabel. Nogle vil hævde, at Apple fjerner jackstik og lightning-stik for at kunne tjene gode penge på at sælge dyre trådløse opladere og AirPods til deres brugere, men selv hævder Apple, at jackstikket blandt andet røg for at kunne gøre plads til et batteri med mere kapacitet.

 

Maksimal lydoplevelse i op til fem timer

Ser vi på selve produktet Apple AirPods, så får du den maksimale lydoplevelse, som på nuværende tidspunkt kan leveres trådløst. Apple AirPods leveres nemlig med en lyd, der streames i ACC-format, der giver en virkelig høj lydkvalitet.

Derudover er AirPods en utrolig form for avancerede høretelefoner, da de ikke bare kan give dig musik og Radioavisen i dine ører – de kommer også med et såkaldt bevægelsesaccelerometer. Denne funktion registrerer, hvornår du sætter ørepropperne ind i øret, og hvornår du tager dem ud igen. Dermed kan musikken automatisk sættes på pause, når dine AirPods ikke længere befinder sig i øret.

Apple AirPods leveres desuden med den effektive W1 chip. Den sørger for, at du på en enkelt opladning kan høre musik i op til fem timer. Skulle du alligevel løbe tør for strøm, kan du hurtigt oplade dine AirPods i det opladningsetui, der følger med. Med dette etui får du på kun et enkelt kvarter tre timers ekstra batteritid til dine AirPods.

Eksperter rundt omkring er generelt meget begejstret for Apples AirPods, men flere peger dog på, at ørepropperne mangler en eller anden form for isolation. Apple AirPods er altså ikke så velegnede at benytte på de steder, hvor der er meget støj omkring dig.

Apple AirPods koster fra omkring 1.100 kr.

 

 

Sony WF-1000XM3

Japanerne har gang på gang vist os, at de er virkelig dygtige, når det kommer til at sende fremtidssikret elektronik på markedet. Det gælder også for virksomheden Sony, der har hovedkvarter i den japanske hovedstad Tokyo. Sony sendte i 2019 et par trådløse høretelefoner på markedet med det mundrette navn Sony WF-1000XM3.

Her får du et sæt true wireless høretelefoner, der er førende, når det kommer til at eliminere baggrundsstøj. Med 8 timers batteritid på en enkelt opladning er mulighederne for at komme på arbejde eller i skole uden at løbe tør for strøm ganske gode, og med disse ørepropper er det at høre trådløst musik nu virkelig blevet en fed oplevelse. Væk er alle de tidligere børnesygdomme, der ofte bestod af kort batteritid og dårlig lyd.

Sony WF-1000XM3 koster cirka 1.600 kr.

 

Bose SoundSport Free

Bose er et amerikansk selskab, der siden 1964 har produceret højtalere og lydsystemer i en meget høj kvalitet, og det amerikanske selskab har nu også bevæget sig ind på markedet for trådløse høretelefoner – og her holdes den høje standard virkelig.

De mest populære ørepropper fra den amerikanske lydproducent kaldes Bose SoundSport Free. Her får du et par høretelefoner, der virkelig sidder godt i ørene. De sidder faktisk så godt, at du med fordel kan bruge dem til en løbetur, uden at du skal være bange for at miste dem. Derudover er disse høretelefoner også sved- og vandafvisende, så du behøver heller ikke at være bekymret for regnvejr, når du dyrker udendørs motion.

Bose er en af verdens allerbedste producenter af lyd. Med Bose SoundSport Free får du da også noget af den bedste trådløse lyd, der findes på markedet. Med en batterilevetid på op til fem timer på en opladning, skulle du have nok musik til din løbetur – ellers kan du benytte det medfølgende magnetetui, der giver dig op til 10 timers ekstra batterilevetid.

Bose har tidligere haft det problem med deres trådløse høretelefoner, at der var noget forsinkelse på lyden, når de skulle bruges til at afspille videoer på for eksempel YouTube og Facebook, så det kan være smart lige at tjekke, om der er blevet rettet op på dette, inden du køber et sæt Bose SoundSport Free.

Bose SoundSport Free fås i sort, midnatsblå, eller klar orange og koster omkring 1.700 kr.

 

Jabra Elite 75t

Jabra er en amerikansk tech-virksomhed, der er en del af GN Group. Her har man specialiseret sig i lyd- og videoudstyr, og derfor markedsfører man sig i dag med at sælge høretelefoner, der både er trådløse og med kabel. I slutningen af 2019 kom Jabra Elite 75t på markedet som en efterfølger til modellen Jabra Elite 65t.

Jabra Elite 75t er trådløse høretelefoner, der byder på en virkelig god pasform og en fremragende lydkvalitet. Ørepropperne er cirka 22 procent mindre end den tidligere model, hvilket betyder, at du får mulighed for at lytte til din musik mere diskret. Derudover byder Jabra Elite 75t på en magnetisk opladeæske med det smarte opladestik USB-C.

De trådløse høretelefoner giver dig først og fremmest en lydkvalitet som få andre i branchen kan matche. Jabra Elite 75t byder nemlig på en enestående klang i de stemmer, du hører. Detaljerne i din musik går også rent igennem, men Jabra Elite 75t har dog ikke aktiv støjreduktion, som du får hos for eksempel Apple AirPods.

Til gengæld slutter Jabra Elite 75t tæt til ørene, og derfor er de faktisk gode til at lukke støj ude fra de larmende omgivelser, der hurtigt kan ødelægge din lydoplevelse. Batterilevetiden er også forbedret i forhold til tidligere års modeller. Jabra Elite 75t holder nemlig strøm i op til 7,5 timer på en enkelt opladning.

Jabra Elite 75t kan fås i titanium, guld eller sort og koster cirka 1.500 kr.

 

Bang og Olufsen Beoplay E8 3.0

Danske Bang og Olufsen (B&O) kender de fleste fra de tv-apparater og radioer, som virksomheden fra Struer igennem årene har sendt på markedet med stor succes. Når det kommer til trådløse høretelefoner, så leverer B&O også det smukke design og den store lyd, som har gjort den danske virksomhed kendt ude i verden. Med Beoplay E8 3.0 får du et sæt in-ear høretelefoner, der både er blandt de bedste, men også dyreste på markedet.

Her går design, komfort og lydoplevelse op i en højere treenighed. Både ørepropperne og det medfølgende etui imponerer med designet. Selve propperne kan fås i enten sort eller grå og er lavet i flot og slidstærk silikone.

Ladeetuiet der følger med Beoplay E8 3.0 er fremstillet i ægte læder og børstet aluminium. Komforten er der heller ikke sparet på – den er nemlig helt i top, da disse høretelefoner er designet til at kunne sidde behageligt i dit øre. Også lyden er fremragende. Den kan du nemt tilpasse til dit behov med Beoplay app’en.

Derudover understøtter Beoplay E8 3.0 det populære aptX Bluetooth codec. Dette sikrer, at musikken fra eksempelvis din smartphone kan overføres til dine høretelefoner på den bedste måde. Endelig er Beoplay E8 3.0 også velegnet til den lyd, der kommer ud af din mund. Med hele fire indbyggede mikrofoner, kan du altid ringe hjem, når du benytter disse in-ear høretelefoner. Og så imponerer B&O virkelig med batterilevetiden på dette produkt. En enkelt opladning giver dig nemlig op til syv timers afspilning.

Medbringer du det medfølgende ladeetui, giver Beoplay E8 3.0 dig hele 35 timer, hvor dine ørepropper kan køre derudad. En smart lille finte ved disse høretelefoner er også, at ladeetuiet kan oplades trådløst, hvilket ikke er muligt hos mange af konkurrenternes høretelefoner.

Beoplay E8 3.0 koster omkring 2.400 kr.

 

 

Louis Vuitton Horizon Earphones

Selvom B&O’s trådløse høretelefoner befinder sig i den dyre ende, så bliver de alligevel overhalet af det franske luksusmærke Louis Vuitton. Normalt er Louis Vuitton kendt for at sende eksklusive tasker og andre lædervarer på markedet, men den franske modegigant er nu også begyndt at sælge trådløse hovedtelefoner til dig, der gerne vil være på moden.

Ørepropperne er baseret på produktet MW07 Plus, som virksomheden Master & Dynamic sendte på gaden i 2019. Med disse eksklusive høretelefoner, der bærer Louis Vuittons logo meget synligt, får du en lyttetid på op til 10 timer plus yderligere 20 timer, som kan opnås med det medfølgende etui.

Louis Vuitton Horizon Earphones koster omkring 1000 dollar, hvilket svarer til knap 6.700 kr.

 

OnePlus Buds

Den kinesiske mobilproducent OnePlus har hidtil ikke haft et sæt true wireless høretelefoner at kunne tilbyde sine mange kunder, men ifølge kraftige rygter, lancerer OnePlus deres første trådløse høretelefoner 21. juli 2020.

Ifølge Pete Lau, grundlægger og administrerende direktør for OnePlus, så venter der brugerne et sæt høretelefoner, der kombinerer en fantastisk lydkvalitet med en problemfri tilslutning og en let brugeroplevelse. OnePlus sendte deres første Bluetooth-høretelefoner, modellen OnePlus Bullets Wireless, på markedet i 2017, men med OnePlus Buds tilbyder den kinesiske tech-gigant dig nu også trådløse høretelefoner, der er totalt fri for kabler.

Da disse ørepropper endnu ikke er på markedet, er der således heller ikke nogen pris på dem.

 

 

Hvordan ser fremtiden ud for trådløse høretelefoner?

Da Apple i 2016 valgte at skippe jackstikket på deres iPhone, gik mange brugere lidt i panik. Hvordan skulle de nu få deres musik eller podcasts op i ørene? Men denne beslutning, som vakte en del vrede, har helt sikkert skubbet på en udvikling, hvor trådløse høretelefoner bliver en naturlig ting at have med sig, når man er på farten.

Den allerbedste lyd fås stadig med et kabel, men det trådløse Bluetooth system bliver hele tiden udviklet til det bedre, og begrebet wearables, der dækker over, at vi bærer elektronik på kroppen, er allerede ved at være en del af dansk sprogbrug. Nu skal vi nok snart til at vænne os til udtrykket hearables, der på en fin måde beskriver de in-ear-enheder, du kan putte i ørene.

I dag kan du allerede få intelligente ørepropper, der kan tracke din løbetur eller skifte sang med den rette hovedbevægelse. Men meget tyder på, at vi kun har set toppen af isbjerget i forhold til, hvad trådløse høretelefoner vil kunne give dig af muligheder.

Amerikaneren Poppy Crum, der arbejder som hjerneforsker, har udtalt, at vi inden for en overskuelig fremtid vil kunne finde ørepropper i forretningerne, der kan læse vores hjernebølger. Dette kan være en stor fordel, hvis du står til en fest, og har svært ved at høre, det din sidemand prøver at fortælle dig. Ved at få læst dine hjernebølger kan lyden omkring, ifølge hjerneforskeren, isoleres, så den nu rettes fuldstændig mod den person, du gerne vil lytte til. Om dette scenarie har nogen gang på jorden, er svært at sige.

Det største problem for de trådløse høretelefoner i dag er, at de ganske enkelt mangler computerkraft. I hvert fald hvis du ønsker at bruge dem til andet end at lytte til musik. Men flere forskere peger på, at dette problem vil være løst inden for de næste fem år. Dermed kan man nemt forestille sig, at dine ørepropper kan læse dine biologiske signaler i hjernen, så du for eksempel får en klar advarsel, når du bliver alt for stresset på arbejdspladsen. Et scenarie hvor vi med de rigtige ørepropper får superhørelse, er også noget, der ifølge flere forskere er ret sandsynligt inden for nogle år.

Mange forbrugere går allerede med trådløse høretelefoner i dag. Derfor er det helt oplagt for de store tech-virksomheder at fylde nye og spændende funktioner ind i vores ørepropper fremfor at skulle vænne os til at bære rundt på nye enheder. Konkurrencen mellem de store elektronikproducenter er ganske stor, hvilket har skabt et ræs om hele tiden at præsentere os for nye dimser, vi ikke kan undvære. Hvor dette kapløb ender, det må en spændende fremtid vise.

FAQ BOKS

Er trådløse høretelefoner altid det samme produkt?

Nej. Trådløse høretelefoner kan både sidde i dit øre, på dit øre, og hen over dit øre. Der er også forskel på hvor trådløse høretelefonerne er. Nogle typer høretelefoner er forbundet til hinanden via et kabel eller en bøjle. Andre høretelefoner er totalt trådløse og kaldes true wireless.

Findes der trådløse høretelefoner, som er velegnede til at undgå andres larm?

Ja, det gør der. Flere producenter, for eksempel Apple, har sendt trådløse høretelefoner på markedet med det smarte noise cancelling system. Med dette system reduceres den irriterende baggrundsstøj, der kan gøre det svært for dig at lytte til det, du ønsker.

Hvad er prisniveauet for et sæt trådløse høretelefoner?

Trådløse høretelefoner kan fås fra nogle få hundrede kr. og helt op til en pris på knap 7.000 kr. for en eksklusiv Louis Vuitton model.