ir teknologi

Hvad er IR teknologi?

Hvad er IR teknologi?

Hvad er IR teknologi? 

IR-teknologi er et andet ord for infrarød-teknologi. Helt ind til benet så er IR teknologi en måde at overføre information på, trådløst, med hjælp fra infrarødt lys. Gennem denne teknologi er man i stand til at udnytte de elektromagnetiske bølger til at sende information frem og tilbage. 

For at gøre det endnu mere håndgribeligt, så kan man sammenligne det med trådløst internet. Her kan man endda sende information lande imellem – og helt uden at man behøver at tilslutte et kabel til sin computer. Den samme fordel er det ved IR teknologi – det er derfor også en smart og hurtigt måde at kunne sende sende information på. 

Hvis du er interesseret i at høre endnu mere om IR-teknologi, hvordan det virker, og hvordan man kan bruge det, så kan du med fordel besøge denne side og læse mere her. Netek er nemlig en af de virksomheder, som arbejder med IR teknologi og IR systemer. 

Hvordan kan IR-teknologi bruges? 

Nogle af de måder Netek har integreret IR-teknologi i deres forretning er: 

– IR tørring – bl.a. benyttes her en IR forvarmningszone og efterfølgende en IR tørringszone

– Arbejdet med IR brændere

Netek er en virksomhed med solid erfaring, når det kommer til at anvende IR-teknologi. Siden 1988 har de hjulpet virksomheder globalt med skræddersyede løsninger,. For at være endnu mere specifik omkring deres arbejde, så anvender de gasdrevet IR teknologi. Denne teknologi bruges bl.a., når industrivirksomheder f.eks. har plastmaterialer, der skal forarbejdes på den ene eller anden måde. 

En af fordelene ved at de bruger denne teknologi , ift. andre metoder, er bl.a. at tørringsprocesser bliver hurtigere, og at der er et mindre energiforbrug. Gasgrevet IR teknologi kan generelt bruges. 

Hvis du derfor ejer en produktionsvirksomhed eller generelt arbejder med materiale, der skal hærdes eller tørres, så er Netek firmaet, du skal have fat i.